Menu
Sluit
play

Tijd voor muziek

Het Concertgebouw vindt het heel erg belangrijk dat ieder kind op de basisschool wekelijks één uur muziekonderwijs krijgt in de klas. Want van muziek word je blij en muziek verbindt. Muziek is goed voor de cognitieve ontwikkeling en voor de sociaal-emotionele vaardigheden.

Tijd voor muziek

Nick en Simon

Sjors van der Panne

Arthur en Lucas Jussen

Alle ambassadeurs

Gers Pardoel

Juf Merle

Chantal Janzen

Tim Knol

Stef Broks

Janine Jansen

Pearl Joan

Paul de Leeuw

Erik Scherder

Jaap van Zweden

DJ Hardwell

De campagne

In de Tijd voor Muziek  campagne onderstrepen professionals uit de wereld van muziek, onderwijs en wetenschap in persoonlijke boodschappen waarom goed en toegankelijk muziekonderwijs zo belangrijk is. Muziek maakt niet alleen gelukkig, het is bij kinderen ook van grote waarde voor de ontwikkeling van zowel cognitieve als sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast stimuleert niets zó sterk de verbinding tussen mensen als muziek. Bekijk de video's met professor Erik Scherder, Jaap van Zweden en DJ Hardwell. Wekelijks wordt er een nieuwe video gepubliceerd met Gers Pardoel, Janine Jansen, Paul de Leeuw, Chantal Janzen, Tim Knol, Pearl Joan, juf Merle Koelink en Stef Broks.

 

 

volg ons voor meer video's
Muziek is een morele wet. Zij geeft ziel aan het universum, vleugels aan de geest, charme aan het verdriet en leven aan alles - Plato

Muziek en het brein. Wat gebeurt er?

Muziek in de klas

Broodnodig voor het kinderbrein

Kazoo

Om ervoor te zorgen dat ieder kind weer een uur muziekles per week krijgt in de klas ontwikkelt Het Concertgebouw samen met Blink  een digitale, interactieve muziekmethode: Kazoo. Aan de ontwikkeling van deze doorlopende leerlijn muziek werken tientallen partnerscholen mee. De thema’s voor alle leerjaren hebben een breed aanbod met o.a. liedjes (met inzing-juf), muzieknotatie, mini-documentaires, muziekgeschiedenis, filmpjes en opdrachten.

• Van popmuziek, dance en wereldmuziek tot jazz, blues en klassiek
• Gemaakt met topartiesten en musici als DJ Martin Garrix en operazangeres Tania Kross
• Inclusief Kazoo Muziekstudio: zelf componeren op school en thuis
• Zorgt voor plezier en teamgevoel in de klas
• Weinig voorbereidingstijd en maximaal gebruiksgemak voor iedere leerkracht
• Stimuleert de sociaal-emotionele ontwikkeling
• Aansluitend op het recente SLO Leerplankader kunstzinnige oriëntatie

 

 

vraag gratis proeflessen aan

Het is tijd voor muziek omdat...

Met dank aan

De ontwikkeling van Kazoo wordt mede mogelijk gemaakt door het Gieskes-Strijbis Fonds, VSBfonds, Fonds 21, VandenEnde Foundation, de Freek en Hella de Jonge Stichting en via het Prins Bernhard Cultuur Fonds het Prinsenhaven Fonds, het Bredius Fonds, het Sayers Fonds, het Willem Gehrels Muziek Fonds, het Fonds Henri Fock en het Concertgebouw Fonds. Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek heeft belangeloos geadviseerd bij de totstandkoming van de samenwerking tussen Het Concertgebouw en Blink.

Tijd voor muziek

Tijd voor muziek is een campagne die wordt aangevoerd vanuit Het Concertgebouw. We vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor muziekeducatie en specifieker, muziekles in de klas. We hopen dat velen met ons pleiten voor meer tijd voor muziek in het onderwijs van de toekomst. Like daarom ook onze Facebookpagina.
Kijk ook op de website van Méér muziek in de klas voor nog meer muziek op school.

 

Ga naar de Facebookpagina Tijd voor muziek
7756d3687a193905e79d7c6861539b388744e5fb